OVER ONS

Het Video Team

Het Video Team is een creatieve agency uit Vlaardingen die hoogwaardige videoproducties maakt voor ieder bedrijf of instantie die de mogelijkheden van videoproducties graag optimaal willen benutten. Onze ervaring stelt ons instaat om vele soorten producties en de daarbij behorende diversiteit en specifieke doelen om te zetten in een perfect resultaat, met elke opname, met elk shot en met elke montage verkennen we de grenzen van videografie. 

Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek en een kopje koffie. Vanaf dat moment werken we samen aan een doelgerichte productie die aansluit op jouw wensen. We gaan net dat stapje verder dan anderen in kwaliteit, montage, tips en advies. De combinatie van onze creatieve visie en het meedenken zorgt voor een waardevolle productie waarin jij volledig wordt ondersteund. Laat je inspireren en kom in contact!

Bram

CAMERA - PRODUCTIE - EDITOR

Arend

founder - Producent - camera

Denise

EDITOR - ANIMATOR - CAMERA

Iris

(PRE) PRODUCTIE - ASSISTENT CAMERA

Ivo

CAMERA - EDITOR

WERKWIJZE

Een goed voorbereide uitvoering heeft een positief effect op het eindresultaat. Voor het zover is, doorlopen wij de zes stappen in het videoproductie-proces: de briefing, het concept, de offerte, de pre-productie, productie en postproductie. Als opdrachtgever word je hier zo veel mogelijk bij betrokken. Of het nou gaat om een eenvoudige registratie of een uitgebreide videoproductie: Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit, geven advies,  denken mee en staan altijd voor je klaar. 

Je hebt een doel voor ogen en wilt een video laten ontwikkelen. Of het nu gaat om producten, diensten, mensen of je bedrijf of school in beeld brengen, jouw boodschap is helder. Dat wil je vertalen naar beeld. In de briefing schetsen we samen jouw wensen, doel en boodschap. Daarin begeleiden we en geven we advies. Vanaf moment één gaat onze creativiteit aan en werken we toe naar stap twee: het concept van de video.

In het concept komt alles samen en wordt het verhaal concreet gemaakt. We maken jouw verhaal en boodschap visueel. Die visuele elementen combineren we met de inhoud en bepalen hiermee de basis van de video. Altijd met jouw doelgroep of publiek in gedachten. Belangrijk is dat de video past bij jouw bedrijf, positionering, visie en missie, zodat er herkenning optreedt bij de ontvanger.

Als we het eens zijn over het concept en de vertaling van de boodschap, volgt de offertefase. We zetten alle afspraken op papier, inclusief de opdracht, werkwijze en de doelen. Binnen het afgesproken budget volgt een opsomming van de investering en wat de kostenposten zijn. Na het accepteren van de offerte start de volgende fase: de pre-productie.

Tijd voor de pre-productie waarin we voorbereidingen treffen voor de videoproductie en alle praktische zaken regelen. Daar heb jij als opdrachtgever geen omkijken naar. We doen dit zodat tijdens de opnamedag het filmen zo efficiënt mogelijk verloopt. Door de goede voorbereiding weet je als opdrachtgever zeker dat alles wordt meegenomen in het verhaal dat je wilt overbrengen. Afhankelijk van het budget kan de pre-productie bestaan uit:

 

  • Gesprekken over het doel en de aanpak van de productie
  • Schrijven van een scenario
  • Opstellen van een callsheet (planning)
  • Ontwikkelen storyboards
  • Shotlist van de type shots
  • Scouten van de locatie(s)

De productie van de video kan starten! Alles is opgebouwd en het verhaal kennen we door en door. Net als de scènes, locaties en de eventuele sprekers en figuranten van de video. We zorgen dat alle shots perfect op beeld komen te staan, net als dat het geluid van hoge kwaliteit is. Allemaal zodat de montage en editing van de video vlekkeloos verloopt. Ook tijdens de productie kijken we beelden terug en luisteren we de audio af.

Tijdens de postproductie worden alle beelden en het geluid uitgezocht en gesorteerd. De editer zorgt voor een passend en aansprekend eindproduct: jouw video! Afhankelijk van de opdracht kan de postproductie eenvoudig tot zeer uitgebreid zijn. Een eenvoudige, korte video kost immers minder tijd dan een complete videoproductie met voice-over, animaties en ondertiteling. Na de eerste edit ontvang je een ruwe versie van de video en verwerken we eventuele correcties. Daarna wordt de complete video afgeleverd.